Postduivenstempel

Doet u mee aan wedstrijden en raakt u wel eens een duif kwijt? Niet iedereen die een postduif vindt, weet hoe een ringetje werkt. Zo gaan er duiven verloren en dat is jammer. Als u nu een stempelafdruk zet met een postduivenstempel met speciale inkt, plaats deze dan op één van de grote veren van uw postduif. De vinder ziet dan meteen uw telefoonnummer en kan u makkelijker bereiken. 

 

Postduivenstempels met naam en telefoonnummer

Duivenstempel

 

Duivenstempel

Veel postduivenhouders maken gebruik van een duivenstempel met hun telefoonnummer. Deze wordt dan op de vleugel van de duif gestempeld. Meestal aan de onderzijde van de grootste veer. Als een duif door iemand anders ergens gevonden wordt is de kans groot dat deze persoon even belt omdat het telefoonnummer goed zichtbaar is. De stempelafdruk moet natuurlijk goed leesbaar zijn. Zeker 10 mm hoog en ongeveer 76 mm breed. Kleiner kan natuurlijk ook.

Deze duivenstempel kunt u bij ons bestellen bij de handstempels. Het inktkussen dat erbij zit is een watervaste inkt op alcohol basis. Deze droogt snel, spoelt niet af door de regen en kost €8,95. Kijk bij Stazon Stempelkussen voor dit watervaste stempelkussen.

Een alternatief voor dit Stazon sneldrogende stempelkussen is een stempelkussen op waterbasis. Deze moet regelmatig opnieuw aangebracht worden.

 

Verschil tussen voetringetje en duivenstempel?
Duif

Het bekende voetringetje om de duivenpoot moet al op zeer jonge leeftijd aangebracht worden. De duivenstempel daarentegen kan altijd en is een goede vervanger om te gebruiken als toevoeging. Druk daarom de stempel op de grootste veer aan de binnenzijde af.

 

Postduiven stempel toepassing

Kijk eens bij houten handstempels en zoek uw eigen formaat stempel uit. Al deze stempels zijn geschikt voor duivenstempel.