Postduivenstempel

Postduivenstempels met naam en telefoonnummer

duivenstempel
 

Duivenstempel

Veel postduivenhouders maken gebruik van een duivenstempel met hun telefoonnummer. Deze wordt dan op de vleugel van de duif gestempeld. Meestal aan de onderzijde van de grootste veer. Als een duif door iemand anders ergens gevonden wordt is de kans groot dat deze persoon even belt omdat het telefoonnummer goed zichtbaar is. De stempelafdruk moet natuurlijk goed leesbaar zijn. Zeker 10 mm hoog en ca. 76 mm breed. Kleiner kan natuurlijk ook.
 
Deze duivenstempel kunt u bij ons bestellen bij de handstempels en kost € 21,00. Het inktkussen dat erbij zit is een watervaste inkt op alcohol basis. Deze droogt snel en spoelt niet af door de regen en kost € 8,95. Kijk bij Stazon Stempelkussen voor dit watervaste stempelkussen.
 
Een alternatief voor dit Stazon sneldrogende stempelkussen is een stempelkussen op waterbasis kost en moet regelmatig opnieuw aangebracht worden en kost € 4,00.
 

Verschil tussen voetringetje en duivenstempel?

postduiven stempel

 
Het bekende voetringetje om de duivenpoot moet al op zeer jonge leeftijd aangebracht worden. De duivenstempel daarentegen kan altijd en is een goede vervanger of te gebruiken als toevoeging. Druk daarom de stempel op de grootste veer aan de binnenzijde af.
 
Postduiven stempel toepassing

Kijk eens bij houten handstempels en zoek je eigen formaat stempel uit. Allen geschikt zijn voor duivenstempel.