Blinddrukstempel

Een unieke indruk in reliëf met de blinddrukstempel.

Bent u op zoek naar een manier om uw documenten een professionele, maar tegelijk ook klassieke en chique uitstraling te geven? Kijk dan bij onze collectie blinddrukstempels. Zo'n stempel wordt ook wel droogstempel, preegstempel, reliëfstempel, embossingstempel of blinddruktang genoemd. Met een droogstempel creëert u een uniek reliëf op al uw officiële documenten en andere belangrijke papieren voor uw bedrijf.

☑️ Kies het juiste type blinddrukstempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw blinddrukstempel ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw blinddrukstempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp 

Blinddrukstempels voor een luxe uitstraling

Papier dat voorzien is van een preegstempel heeft een luxe uitstraling. Dat komt doordat er met de blinddruktang zonder inkt een afdruk in het papier wordt geperst. Om de stempel heen ontstaat een verhoging in het papier en dit zorgt voor een driedimensionaal uiterlijk. Het grote voordeel van het gebruik van zo'n droogstempel is dat de afdruk nagenoeg niet uitwisbaar is, en bovendien moeilijk te vervalsen. Dat is belangrijk wanneer het om officiële documenten gaat. Maar ook voor bijvoorbeeld visitekaartjes van uw bedrijf kunt u een preegstempel gebruiken. Door een blinddruk te maken met bijvoorbeeld de naam en het logo van de zaak geeft u uw visitekaartje veel meer aanzien.

 

Werking van de blinddrukstempel

Blinddrukken werkt heel eenvoudig. Bij deze druktechniek wordt in de drukplaten van de stempel een tekst of afbeelding positief en negatief afgebeeld. Door het papier ertussen te leggen en te drukken, komt er een kleurloze verhoging in het papier. Dit zorgt ervoor dat de afdruk onuitwisbaar in het papier is geperst. U kunt een blinddruk maken met alleen tekst, het logo van uw bedrijf of beiden. Belangrijk hierbij is wel, dat de afbeelding en tekst goed zichtbaar moeten blijven. Het mag dus niet te "priegelig" zijn, omdat dan het effect niet duidelijk zichtbaar meer is. In ons assortiment vindt u handmodellen en wat zwaardere kantoormodellen blinddrukstempels.

 

Verschillende soorten blinddrukstempels

Wij hebben een breed assortiment aan blinddrukstempels op voorraad. Bepaal van tevoren of u kiest voor een ronde of een rechthoekige blinddrukstempel, een groot of een wat kleiner formaat en of u een hand- of een bureaumodel wilt. De hand stempels zijn geschikt voor afdrukken in papier van 70-120 gram. Is het papier zwaarder, dan kunt u altijd contact met ons opnemen of kiezen voor een extra preegzegel. Deze zijn zelfklevend en hier kunt u uw stempel op blinddrukken zonder al te veel moeite. Zo kunt u toch dat ene waardevolle document voorzien van een luxe stempel. Een blinddruktang wordt geleverd met 1 bek, maar misschien wilt u wel meerdere stempels. In dat geval kunt u er een blinddruk stempelbek bij bestellen met een andere afbeelding of tekst. Op die manier kunt u de stempel voor verschillende doeleinden gebruiken.

 

Ontwerp een unieke blinddruk stempel voor het bedrijf

Met ons online ontwerpprogramma maakt u zelf een unieke stempel voor uw bedrijf. Of je nu ZZP-er bent of een grote onderneming runt, met een persoonlijke luxe stempel maakt u een professionele indruk op klanten of zakelijke partners. U hoeft niet veel technische kennis te hebben om een mooie zegel te ontwerpen. Bepaal de grootte van de stempel, kies voor een ronde stempel of een vierkant model, kijk of het model stevig genoeg is voor het papiersoort dat u gebruikt en ga aan de slag. De creator loodst u in duidelijke stappen door het hele proces heen. Upload het logo van uw bedrijf in zwart-wit, kies eventueel voor een korte tekst in een door u gekozen lettertype en geef de hoek aan waar de blinddruk in het papier moet komen. Pas wanneer u helemaal tevreden bent met het resultaat, stuurt u de bestelling naar ons door.

 

Droogstempel voor allerlei doeleinden

Notarissen, advocaten en zakelijke dienstverleners gebruiken vaak een preegstempel voor hun correspondentie. Maar ook in andere beroepsgroepen ziet u steeds meer chique afdrukken op enveloppen en papieren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan visitekaartjes, menukaarten in restaurants of allerlei waardevolle documenten zoals koopcontracten. Wilt u met uw beroep of bedrijf in het oog springen bij huidige of potentiële klanten? Gebruik dan een blinddruktang om op te vallen. Overigens worden de stempels ook gebruikt voor onder andere rouw- en trouwkaarten, geboortekaartjes, diploma's en als eigendomsmerk in een boek. Voor elke soort papier, plastic kaartjes, metalen kaartjes of leersoort zijn er geschikte reliëfstempels verkrijgbaar. Komt u er niet uit, neem dan contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.