Elektrische brandstempel

Stoere vintage uitstraling met een elektrische brandstempel

Materialen zoals hout, leer, kunststof, karton, rubber en fineer krijgen een stoere vintage uitstraling wanneer ze zijn gebrandmerkt. Met het juiste wattage kunnen zelfs hele zachte materialen zoals brood of vlees worden gebrandmerkt. Met een elektrische brandstempel zet u heel eenvoudig uw eigen bedrijfsnaam of een keurmerk op al uw producten. Zo'n brandmerk is niet te verwijderen, zodat u verzekerd bent van een duurzame en unieke stempel. Gebrandmerkte producten vallen op en zijn direct herkenbaar voor de consument. Denk bijvoorbeeld aan jeans met een gebrandmerkte lederen merklabel of wijnkisten voor een zakenrelatie met uw bedrijfslogo er in gebrandmerkt. Er zijn legio voorbeelden te noemen van producten die opvallen door een mooi brandmerk.

☑️ Kies het juiste type brandstempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw brandstempel ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw brandstempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

Netspanningsregelaar voor de juiste temperatuur van de elektrische brandstempel

Onze elektrische brandstempels zijn standaard ingesteld op het brandmerken van normaal tot hard hout. Wilt u uw logo of naam in zacht hout of een ander materiaal branden? Met een netspanningsregelaar is dit eenvoudig te realiseren. Deze warmteregelaar is noodzakelijk, omdat de brandstempel een te hoog voltage heeft voor zachte materialen. Met een netspanningsregelaar kan de temperatuur van de brandstempel geregeld worden. Zo bent u altijd verzekerd van een mooi brandmerk in het materiaal dat u wilt stempelen. In onze webshop vindt u de juiste netspanningsregelaar voor uw elektrische brandstempel. wilt u vlees, brood of andere zeer zachte materialen brandmerken? Neem dan van tevoren even contact met ons op, zodat wij alle mogelijkheden met u kunnen bespreken.

 

Elektrische brandstempels en accessoires

Een brandstempel bestaat uit een houten handvat en een metalen verwarmingselement. Hier wordt een inzetstuk van een brons/messing legering in geplaatst. In dit inzetstuk is het door u ontworpen brandmerk gegraveerd. Wilt u verschillende logo's of merknamen branden op uw producten, dan kan dat. De messing plaat aan de onderzijde van de ALK serie kan namelijk heel gemakkelijk worden verwisseld voor een andere van hetzelfde type en met dezelfde afmetingen. Van deze serie zijn er eveneens losse brandstempelhouders verkrijgbaar. Wij hebben ook complete elektrische brandstempels met twee houten handvatten in ons assortiment. Hiermee is het wat gemakkelijker om een gelijkmatig brandmerk in het product te krijgen, hoewel dit type elektrische brandstempel wel wat zwaarder is. Alle brandstempels zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen, zodat er altijd wel een formaat is die perfect is voor uw brandmerk. U sluit de elektrische brandstempel aan op het lichtnet, waarna de stempel snel heet wordt en u hem al na maximaal 10 minuten kan gebruiken. Het is raadzaam om een tafelstandaard te bestellen en de hete brandstempel niet zomaar ergens neer te leggen.

 

Kiezen voor een ALK, HLP of S brandstempel

Het kan best lastig zijn om de juiste elektrische brandstempel te kiezen. Wij hebben de hoogste kwaliteit brandstempels uit de ALK-, HLP- en S-serie opgenomen in ons assortiment. 

ALK brandstempels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten en wattages. Hoe groter de gravureplaat, hoe hoger het wattage. Deze kan variëren van 200 tot 800 Watt. HLP brandstempels zijn geschikt voor het brandmerken van bijvoorbeeld houten pallets, kisten of ander verpakkingshout. Deze brandstempels hebben een vermogen van 800 Watt. De elektrische brandstempels uit de S-serie zijn vooral geschikt voor het brandmerken van grote oppervlakten. Daarom hebben een aantal stempels uit deze serie dubbele handvatten, zodat u de graveerplaat gelijkmatig op het te brandmerken oppervlakte kan drukken.
 

Ontwerp een authentieke elektrische brandstempel

Met een mooi ontworpen brandmerk straalt een product authenticiteit uit. Klanten zullen direct uw bedrijf herkennen aan de hand van de brandstempel. Het is daarom belangrijk, dat uw stempel herkenbaar en vooral uniek is. Gebruik daarom niet te kleine letters of te drukke afbeeldingen voor uw brandstempel. Deze zullen in het materiaal niet duidelijk naar voren komen. Heeft u een goed bedrijfslogo of een sprekende merknaam, dan zijn deze natuurlijk uitstekend te gebruiken voor het ontwerpen van een elektrische brandstempel. Bepaal in de eerste plaats hoe groot het brandmerk mag zijn. Hierna bekijkt u, hoe het ontwerp het best tot zijn recht komt op het materiaal dat u wilt gaan bedrukken. Wij hebben rechthoekige, ronde en vierkante modellen elektrische brandstempels in onze collectie. Hierna kunt u aan de slag met het gratis online ontwerpprogramma bij het model brandstempel dat u heeft uitgezocht. Upload een zwart-wit logo of afbeelding in een zo hoog mogelijke resolutie en bekijk het resultaat in een proefdruk.
 

Reinigen van een elektrische brandstempel

Wanneer u een brandstempel heeft, dan zal deze waarschijnlijk regelmatig tot vaak worden gebruikt. Om de stempel schoon te houden, is zo nu en dan een schoonmaakbeurt nodig. Dit kan, door de stempel te verwarmen tot 100 °C. Borstel de stempel met een nylon borstel. Hierdoor verdwijnen de eventueel aanwezige koolresten. Let op: gebruik geen borstel van staal of messing, want dan raakt de stempel onherstelbaar beschadigd. Zitten er kunststofresten in de groeven van de stempel? Leg dan de stempelplaat een nacht in een nitro-verdunning en borstel hem daarna voorzichtig. De brandstempel kan ook met de motiefkant op korrelig schuurpapier van 800 zacht heen en weer worden bewogen tot de vuilresten zijn verdwenen. Hierna is de brandstempel als nieuw. Het spreekt voor zich dat het handvat nooit in aanraking mag komen met water.