Verdunningsmiddel RM130

Prijs excl. BTW € 6,63 Prijs incl. BTW € 8,02
 Op voorraad, Levertijd 1 werkdag

* Vul in om uw order goed te kunnen verwerken

Prijs excl. BTW € 6,63 Prijs incl. BTW € 8,02
Beschrijving
De Noris 130 inkt is op alcohol basis en droogt vaak snel uit op een stempelkussen.
Het kan zijn dat de Noris inkt 130 na enkele uren/dagen in het kussen al begint te drogen. Sluit de doos meteen na gebruik, doe er vervolgens een elastiek omheen om goed te sluiten en verpakt het stempelkussen in een dichte plastic zak. Zou blijft de inkt 130 het langst goed in het stempelkussen.

Droogt het kussen dan toch uit?.
Dat lijkt alleen maar zo. Alleen de alcohol verdampt, maar de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het stempelkussen achter. Iedere keer opnieuw inkt 130 weer bijvullen verhoogt het percentage van bindmiddelen en pigmenten en tenslotte wordt het kussen dik en kleverig en is niet langer geschikt om inkt mee af te halen.

Wij adviseren daarom de RM130 verdunner aan te schaffen. (Ook kunt u de RM130 gebruiken als reiniger voor de stempels).

Giet een beetje van de RM verdeeld over het kussen en vervang hiermee alleen dat bestandsdeel dat verdampt is.

Gebruik de RM130 pas als het erop lijkt dat de inkt op het kussen op is en het kussen nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (goed gesloten) 1 nacht liggen zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel van de Noris 130 gemengd heeft. Gebruik nooit meer verdunner dan het gewicht dat verdampte is. Zo nodig kan u het kussen wegen nadat u het voor de eerste keer beïnkt heeft en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een klein beetje RM130 verdunner. In de praktijk zult u uiteindelijk dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken (in meerdere keren) als de hoeveelheid Noris 130 inkt dat u op het kussen gedaan heeft.
Extra informatie
Produkt kleur none
Inkt kleuren none
Afdruk vorm none
Met datum Nee