Blinddruktang

Stempelen zonder inkt met de blinddruktang.

Wilt u voor uw bedrijf een mooie, luxe en zakelijk uitziende stempel kunnen drukken op alle waardevolle documenten? Gebruik dan een blinddruktang. Zo'n tang wordt ook wel preegstempel, notarisstempel, reliëfstempel, droogstempel, blinddrukstempel of embossingstempel genoemd. Het zijn allemaal dezelfde benamingen voor een en hetzelfde handige apparaat om stempels te maken zonder dat hierbij inkt aan te pas komt.

☑️ Kies het juiste type blinddruktang uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw blinddruktang ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw stempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

Verschillende soorten blinddruktangen

Een complete blinddruktang heeft het formaat van een nietmachine. Door de hendel omlaag te drukken, ontstaat er een reliëf in het papier. Wanneer u op zoek gaat naar een blinddruktang, dan zult u merken dat er verschillende modellen en formaten zijn. Wilt u het logo van uw bedrijf op de preeg, kijk dan goed naar de vorm. Past dit beter op een ronde of een rechthoekige preeg? Datzelfde geldt natuurlijk ook wanneer u tekst erop wilt laten zetten. Kijk wat het mooiste is. Teveel tekst of een te druk logo heeft invloed op het uiteindelijke resultaat. Bepaal vervolgens of u een ronde stempel wilt, of dat uw voorkeur uitgaat naar een rechthoekig merkteken. Voor de behuizing kan u kiezen uit zwart, pink of chroom. De blinddruktang misstaat niet op uw bureau. Bent u vaak op pad en wilt u de blinddrukstempel dan meenemen? Er zijn bijbehorende zakjes van imitatieleer verkrijgbaar waarin u de preegbek veilig kan opbergen.

 

Werking van de blinddruktang

Het zichtbare reliëf in papier is een van de belangrijkste kenmerken van een stempel die gemaakt is met een blinddruktang. Hierdoor krijgt het papier aan beide zijden een bijzondere chique uitstraling. De tang heeft een positieve en negatieve kant met het door uw gekozen ontwerp. Leg het papier waarop u de stempel wilt zetten tussen de twee helften en haal de hendel van de tang naar beneden. 

 

De preegbek drukt van twee kanten op het papier waardoor het reliëf in papier ontstaat. Hierna heeft u zonder dat er inkt is gebruikt, een prachtige stijlvolle stempel met afbeelding, logo of tekst. Wilt u verschillende blinddrukstempels kunnen maken, bestel dan apart een losse blinddruktang bek in hetzelfde formaat als de complete tang. Voor deze bek kunt u dan een nieuw ontwerp maken met een ander logo en/of tekst.

 

Ontwerp online een unieke preegstempel

Iedere preeg, gemaakt met een preegstempel, is uniek, zodat vervalsing niet mogelijk is. Daarom worden blinddrukstempels vaak gebruikt op officiële documenten. De blinddruktangen zijn geschikt voor normaal papier en enveloppen. Is het papier zwaarder, gebruik dan preegzegels zodat u toch een unieke stempel kan zetten. Ontwerp met ons online creator in slechts een paar stappen uw eigen droogstempel. Geef duidelijk aan in welke hoek van het document u het reliëf op het papier wilt zetten. Vaak zal dit rechtsboven of -onder zijn, maar u kan natuurlijk ook kiezen voor een stempel aan de linker boven- of onderzijde. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice. Onze medewerkers helpen u graag verder

 

Zelf blinddruk maken!