Boekstempel

Maak een boek uw eigendom met een boekstempel

Leent u regelmatig boeken uit en wilt u ze graag na verloop van tijd terugzien? Voorzie uw collectie dan met een ex libris stempel. Zo'n boekstempel geeft aan dat het boek uw eigendom is. Tegenwoordig worden ex libris stempels voornamelijk nog gebruikt door particulieren en academici. Officieel is het een eigendomsmerk, maar de boekstempel wordt ook gebruikt in de zakelijke wereld.

☑️ Kies het juiste type stempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw stempel ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw stempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

Ex Libris stempel

Ex Libris kunst. In 1455, ontstond ook de boekstempel. Eerst als statussymbool voor rijke families, maar al snel werden dit soort stempels verheven tot kunst. Vandaag de dag wordt zo'n unieke stempel voor een boek gebruikt door organisaties en verzamelaars van bijzondere boeken. Wilt u bijvoorbeeld een zakenrelatie een boek cadeau doen? Dan is een boekstempel dé manier om het boek een persoonlijk tintje te geven. Met ons online ontwerpprogramma kunt u bijvoorbeeld het bedrijfslogo en de naam op een boekstempel laten zetten.

 

Maak een relatiegeschenk uniek met een boekstempel

Er zijn veel gelegenheden waarbij u een boek cadeau kunt doen aan zakelijke relaties. Denk bijvoorbeeld aan een jubileumjaar van het bedrijf, een samenwerking of een bedrijfsbiografie. Bij zo'n bijzonder boek hoort een bijzondere stempel. Dat kan het bedrijfslogo zijn, maar bijvoorbeeld ook een tekst zoals een slagzin. Het eigendomsmerk wordt meestal in het schutblad gestempeld.

 

Soorten ex libris stempels

Wij hebben een aantal stempels die voor een boek geschikt zijn. In de eerste plaats is er de reliëfstempel. Deze wordt ook wel preegstempel of blinddruktang genoemd. Hiermee maakt u een zichtbaar reliëf in het papier, waardoor het een bijzonder chique uitstraling krijgt. 

De afbeelding in het papier is kleurloos, want bij dit soort stempels wordt geen inkt gebruikt. U kunt ook kiezen voor een zelf-inktende stempel. Met het ingebouwde inktkussentje kunt u ongeveer 4.000 keer stempelen. U heeft de keuze uit de kleuren rood, blauw, groen of zwart. De inkt is op waterbasis. Daarom is de zelf-inktende stempel is niet geschikt voor glad papier. Een eigendomsmerk in een boek kan ook gemaakt worden met een houten handstempel in combinatie met een losse inktkussen op waterbasis of met sneldrogend inkt. Het voordeel van sneldrogend inkt is, dat het ook op glad papier kan worden gebruikt. Bovendien zijn deze inktkussen verkrijgbaar in een groot aantal kleuren.

 

Ontwerp uw eigen boekstempel

Met ons online programma heeft u in slechts enkele ogenblikken een unieke stempel voor uw boek ontworpen. Kies uit een van de bestaande voorbeelden of upload het bedrijfslogo. Gebruik als tekst de bedrijfsnaam of een bekende slagzin binnen uw bedrijf. In het programma kunt u tekst grootte, lettertypen en kleurstellingen uitproberen, net zolang tot u tevreden bent. Hierna kunt u de drukproef bekijken, voor u uw bestelling aan ons doorgeeft. Heeft u vragen, dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wanneer u de bestelling op werkdagen vóór 15.00 uur plaatst, dan zorgen wij ervoor dat uw stempel voor het boek dezelfde dag verzonden wordt.