Brandstempel bestellen

 

Factoren brandstempel

Belangrijke factoren bij het kwalitatief brandmerken met een brandstempel / brandtang incl. een gepersonialiseerde brandplaat:
  • Temperatuur van de brandplaat.
  • Het wattage van de brandstempel.
  • De druk die uitgeoefend wordt met de stempel op de te branden ondergrond.
  • De tijd die gebruikt wordt om de brandtang op de te branden ondergrond te drukken.
Direct naar Complete Brandstempels
Brandstempels compleet
Direct naar Brandstempels accessoires
Brandstempels accessoires
Direct naar losse Brandstempel brandplaten
Brandstempel brandplaten los
 
 

 

Ontwerp brandplaat

Onze graveurs zijn echte vakmannen en hebben veel ervaring in het maken van een mooie scherpe afdruk geschikt voor de toepassing en het materiaal waarop u wilt gaan brandmerken. Onze brandplaten met een bronze legering zijn in verschillende formaten te verkrijgen in de vormen rechthoekig, vierkant en rond. Onze brandplaten hebben een uitstekende geleiding van de warmte. De brandplaten voor de ALK brandtangen zijn verwisselbaar mits u let op het type dat bij het formaat hoort. Onze graveurs kunnen de beste kwaliteit behalen mist u het ontwerp/logo in een zwart/wit bestand met een hoge resolutie aanlevert. Bij voorkeur op het juiste formaat.
brandplaat
Eenvoudige ontwerpen met zeker niet te kleine letters of kleine details geven een betere brand afdruk dan “volle” brandstempel. Vermijd ook grote lijnen of vaste plekken naast fijn detail.


Brand temperatuur

De juiste temperatuur van de brandtang varieert afhankelijk van het te merken materiaal. Veel kunststoffen, rubber en leer worden vaak succesvol gebrandmerkt op 162 tot 204 graden Celsius. Zacht hout van 343 tot 400 graden Celsius ,maar hardhout en sommige harde kunststoffen brandmerken normaal gesproken op 343 tot 454 graden Celsius. Maak altijd eerst een test! De juiste temperatuur wordt is ook enigszins afhankelijk van de druk die uitgeoefend wordt tijdens het branden en de tijd die daarvoor genomen wordt. Om de temperatuur te kunnen regelen heeft u een spanningsmeter nodig. Dit verlengt tevens de levensduur van de brandtang omdat hij dan niet onnodig teveel of te lang in werking hoeft te zijn.
Het vermogen van een brandstempel
Moet u achter elkaar branden en heeft u dus een hoge productie capaciteit nodig? Schaf dan een brandtang aan met een iets hogere capaciteit.
Druk
Een gelijke druk over de gehele brandplaat uitoefenen is belangrijk voor een mooi brandmerk. Ook mogen de lijnen op de afbeelding niet te dicht tegen elkaar aanstaan omdat zij anders bij een te lange druk elkaar kunnen raken op het brandmerk.
Brandtijd op diverse ondergronden
De brandtijd is afhankelijk van het formaat, het ontwerp, de temperatuur en de ondergrond. Test dit altijd eerst voordat u gaat branden op uw werkelijke ondergrond. Hard hout kan in sommige gevallen 10 seconden of langer. Terwijl zacht hout of zacht kunststof juist veel korter moet.
Druk uitoefenen tijdens het branden
Langere druk tijdens het branden en meer druk creëren een dieper brandmerk, dat wenselijk kan zijn als het ontwerp groot is zonder details. Langer inbranden gaat ten koste van de temperatuur en in dat geval zou u de temperatuur iets hoger kunnen zetten. Een diep merk in hout gaat meestal gepaard met een bruine halo rond elk karakter. Wanneer kleine tekens worden gebruikt of maximum detail is gewenst, dan moet de druk verminderen en zo ook de temperatuur om het halo-effect te vermijden.