Logo branden op hout

Logo op hout branden met een brandstempel

Het branden van een logo op hout is een prachtige manier om een uniek en duurzaam resultaat te krijgen. Of u nu een logo op hout brandt voor uw bedrijf of voor andere toepassingen, het resultaat is altijd mooi.

Logo branden op hout - Wat heeft u nodig?

Een van de meest populaire technieken is het logo branden op hout. Dit proces, ook wel pyrogravure genoemd, geeft een diep en blijvend effect. Om zelf een logo in hout te branden, heeft u een brandstempel nodig. Deze stempels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, afhankelijk van de details van uw logo.

Wij bieden u de mogelijkheid uw brandstempel voor in hout online te bestellen. U kunt uw eigen ontwerp brandstempel uploaden in zwart wit. Alle genoemde prijzen op de website zijn compleet incl gravure. U bent bij ons aan het juiste adres.

Heeft u hulp nodig? Ons ervaren team helpt u graag verder indien u een advies nodig heeft.

 

Logo brandmerken in hout

Voor degenen die op zoek zijn naar een unieke uitstraling, kunt u een logo brandmerken in hout. Dit geeft een rustieke en authentieke look, perfect voor ambachtelijke producten. Wij garanderen mooie resultaten.

Het logo op hout branden vereist enige oefening. Het is belangrijk om te beginnen met een schone en gladde houten ondergrond. Dit zorgt ervoor dat het logo gelijkmatig in het hout gebrand kan worden. Bij het logo branden in hout kiest u voor een elektrische brandstempel.

 

Laat je brandstempel zo lang mogelijk meegaan.

  • Zorg ervoor dat u een duurzame brandstempel gebruikt. Om de levensduur van uw brandstempel te verlengen, is het verstandig om deze niet voortdurend in- en uit te schakelen.

Verzamel de items die u per dag wilt brandmerken en doe dit in één keer. Mocht dit niet mogelijk zijn, schakel de brandstempel dan uit na gebruik en weer in wanneer u verder gaat. Laat de stempel nooit lange tijd aanstaan zonder gebruik, omdat dit het verwarmingselement kan beschadigen.

  • Bij intensief gebruik is het aan te raden een warmteregelaar te gebruiken om de temperatuur constant te houden. Dit zorgt voor consistente afdrukken en verlengt de levensduur van het verwarmingselement. Hoewel een warmteregelaar voor gewoon hout niet altijd nodig is, kan het bij veelvuldig gebruik nuttig zijn. Door de temperatuur iets lager in te stellen, kan het brandproces iets langer duren, maar de afdrukken zullen mooier zijn en het verwarmingselement wordt minder belast.
  • Laat de brandstempel na gebruik op natuurlijke wijze afkoelen, bij voorkeur op een brandstempelhouder. Plaats de hete stempel nooit in koud water om het afkoelen te versnellen, omdat dit het verwarmingselement kan beschadigen.

 

Logo op hout afdrukken - Andere technieken

Naast branden zijn er ook andere manieren om een eigen logo op hout bedrukken voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan het logo bedrukken op hout. Hierbij wordt o.a. een stempel en StazOn inkt gebruikt om het logo op hout af te drukken gemakkelijker te maken.

Dit kan een goede optie zijn voor grotere oplages, waar snelheid en kosten een rol spelen. Ook is er dan een keuze voor de kleur van de afdruk. Voor een meer gepersonaliseerde benadering kunt u een logo stempel op hout gebruiken. Deze methode maakt het mogelijk om consistent en efficiënt uw logo op verschillende houten oppervlakken aan te brengen.

Een andere optie is om te overwegen uw logo op hout te printen, wat perfect is voor complexe ontwerpen en wanneer u specifieke kleuren wilt gebruiken. Bij het logo op hout printen met StazOn inkt kunt u kiezen uit een scala aan kleuren, zodat u uw logo kunt laten opvallen met levendige en duurzame afdrukken.

Dure opties: Een alternatieve methode is het logo frezen in hout. Dit proces houdt in dat het logo uit het hout wordt gesneden met een freesmachine, wat een mooi 3D-effect geeft. Ook het logo graveren in hout is een techniek, waarbij een graveermachine het logo in het hout kerft voor een verfijnde uitstraling.