Verdunningsmiddel RM/119 1 liter

Verdunningsmiddel RM/119 1 liter

Verdunningsmiddel en tevens reinigingsmiddel RM199. Fris uw stempelkussen op na uitdroging Noris 199 inkt.
Inhoud 1000 ml

Meer informatie
37,32 Excl. btw
45,16 Incl. btw

Bestel gemakkelijk op rekening en betaal achteraf

  • Vóór 15.00 besteld, zelfde dag op de post. (ma/vr)
  • Helpdesk 7 dagen per week van 08.00-22.00
  • Tel. 085 4881 881/ verkoop@kantoorstempels.nl

De Noris 199 inkt is op alcohol basis en droogt vaak snel uit op een stempelkussen.
Het kan zijn dat de Noris inkt 199 na enkele uren/dagen in het kussen al begint te drogen. Sluit de doos meteen na gebruik, doe er vervolgens een elastiek omheen om goed te sluiten en verpakt het stempelkussen in een dichte plastic zak. Zou blijft de inkt 199 het langst goed in het stempelkussen.

Droogt het kussen dan toch uit?.
Dat lijkt alleen maar zo. Alleen de alcohol verdampt, maar de pigmenten en de bindmiddelen blijven in het stempelkussen achter. Iedere keer opnieuw inkt 199 weer bijvullen verhoogt het percentage van bindmiddelen en pigmenten en tenslotte wordt het kussen dik en kleverig en is niet langer geschikt om inkt mee af te halen.

Wij adviseren daarom de RM199 verdunner aan te schaffen. (Ook kunt u de RM199 gebruiken als reiniger voor de stempels).

Giet een beetje van de RM verdeeld over het kussen en vervang hiermee alleen dat bestandsdeel dat verdampt is.

Gebruik de RM199 pas als het erop lijkt dat de inkt op het kussen op is en het kussen nog niet hard is geworden. Verdeel dan een klein beetje over het inktkussen en laat dit (goed gesloten) 1 nacht liggen zodat het zich met de overgebleven kleurstoffen en bindmiddel van de Noris 199 gemengd heeft. Gebruik nooit meer verdunner dan het gewicht dat verdampte is. Zo nodig kan u het kussen wegen nadat u het voor de eerste keer beïnkt heeft en weer wegen als de inkt verdroogt is. Begin eerst met een klein beetje RM199 verdunner. In de praktijk zult u uiteindelijk dezelfde hoeveelheid verdunner in totaal kunnen gebruiken (in meerdere keren) als de hoeveelheid Noris 199 inkt dat u op het kussen gedaan heeft.

Levering van uw stempel order

Voor 15.00 uur stempel besteld, dezelfde dag op de post.


Uitzonderingen:
 Mocht een stempel of stempelproduct uitzonderingsgewijs niet bij ons op voorraad zijn dan kan de levertijd iets langer zijn. In dat geval wordt dit altijd d.m.v. een e-mail aan u doorgegeven. Indien u een EOS stempel besteld dan kan het voorkomen dat i.v.m. de beïnkting de levertijd 1 dag langer is.

Onze brandstempels en lakstempels hebben ook een andere levertijd. Indien het bestandje is goedgekeurd is de levertijd voor de ALK Serie brandstempels is 1 à 3 werkdagen. De S serie en HLP Serie brandstempels hebben 5 tot 10 werkdagen levertijd. De lakstempels 1 à 3 werkdagen.