Lakstempels

Lakstempels bestellen met logo, afbeelding en/of tekst

Ontwerp hier online uw eigen lakstempel. Met lakstempels verzegelt u niet alleen officiële documenten maar ook uitnodigingen of geboortekaartjes. Verwarm de lak, giet een paar druppels op het papier en druk de zegelstempel in de vloeistof. Zelf een lakstempel maken met logo of tekst kan heel gemakkelijk met onze online ontwerper. Ontwerp of upload  hier uw lakstempel met eigen ontwerp.

Incl. logo en tekst TOPkwaliteit! Zeer snelle levertijd

Lakstempels

Lakstempels bestellen met logo, afbeelding en/of tekst

Ontwerp hier online uw eigen lakstempel. Met lakstempels verzegelt u niet alleen officiële documenten maar ook uitnodigingen of geboortekaartjes. Verwarm de lak, giet een paar druppels op het papier en druk de zegelstempel in de vloeistof. Zelf een lakstempel maken met logo of tekst kan heel gemakkelijk met onze online ontwerper. Ontwerp of upload  hier uw lakstempel met eigen ontwerp.

Incl. logo en tekst TOPkwaliteit! Zeer snelle levertijd

Lakstempel als luxe toevoeging aan uw correspondentie

Steeds vaker willen bedrijven hun persoonlijke stempel drukken op zakelijke correspondentie. Met een lakstempel geeft u al uw brieven en andere documenten net dat beetje meer luxe en een bijzondere uitstraling. Om zo'n lakstempel, ook wel wax stempel of zegelstempel genaamd, uniek te maken kunt u bij ons uw eigen lakstempel maken. Ontwerp een lakstempel met initialen, een korte tekst of uw bedrijfsnaam. Bedrijven kiezen ook vaak voor hun bedrijfslogo op de lakzegelstempel. Een lakzegel kopen is de investering dubbel en dwars waard, want u maakt met een mooie wax stempel een goede indruk op zakenrelaties en klanten. Een lakstempel laten maken kan al binnen enkele dagen.

 

Lakzegelstempel zelf maken

Lakstempels worden tegenwoordig zowel gebruikt voor zakelijke doeleinden als voor persoonlijke correspondentie. Denk bijvoorbeeld aan het verzegelen van officiële documenten of aan het versturen van uitnodigingen of geboortekaartjes. Een lakstempel maken op papier is niet al te moeilijk. Verwarm de lak boven een waxinelichtje of een ander klein vuurtje, giet enkele druppels op de plaats waar u de zegelstempel wilt plaatsen en druk de stempel in de vloeistof. Met ons gratis online ontwerpprogramma kunt u heel gemakkelijk zelf een lakstempel maken met een logo of een tekst. Bent u tevreden dan kunt u via de webshop de lakzegel kopen. Wilt u zowel stempels als de wax, dan is het verstandiger om een lakstempel set te bestellen, met een setje lakstaven. Deze zijn verkrijgbaar in koper, goud, zilver, donkerblauw en rood.

 

Lakstempel met eigen ontwerp laten maken

Onze stempelmakers kunnen in onze goed uitgeruste fabriekshal uw lakstempel met eigen ontwerp geheel naar uw wens personaliseren. Wilt u een bijzondere logo, afbeelding of tekst op de stempel? Dat is geen enkel probleem. Wij maken vrijwel elk patroon op de stempel voor u, precies zoals u voor ogen had! Wilt u uit onze ruime collectie een lakstempel kopen, dan is er altijd wel een formaat dat past bij het ontwerp dat u voor ogen heeft. U kunt zelf de lakstempel ontwerpen of samen met ons op zoek gaan naar een geschikte oplossing voor uw ideeën voor een mooie lakstempel set met eigen ontwerp. Bij ons kunt u lakstempels met initialen, afbeelding of tekst op de stempel laten zetten.

 

Verschillen tussen lakstempels, wax stempels en zegelstempels

Zegels die wax nodig hebben om op papier gedrukt kunnen worden hebben verschillende benamingen. Deze stempels worden zowel lakstempels als wax stempels en zegelstempels genoemd. Er zijn dus geen verschillen tussen deze stempels. Het is gewoon een en dezelfde stempel. Zo'n stempel wordt ook wel zegel of waarmerk genoemd. Dat laatste, omdat iedere zegel uniek is. Met een goede lakstempel set maakt u de mooiste lakzegelstempel voor al uw zakelijke correspondentie of voor privé doeleinden. Een set bestaat uit een houten montuur en een gemakkelijk af te schroeven messing gravure. U hoeft alleen maar een mooie lakstempel te ontwerpen. Onze stempelmakers zullen met uiterste precisie uw lakstempel maken. Kies vervolgens voor een complete lakstempel set, zodat u alle benodigdheden in huis heeft om een mooie stempel op papier te kunnen zetten.

 

Gebruiksaanwijzing voor wax stempels

Het kunnen stempelen met een zegelstempel vergt even wat voorbereiding. U krijgt de mooiste stempel wanneer u de lakzegelstempel voordat u het gaat gebruiken even in de koelkast legt. De stempel wordt dan koud, waarna hij veel beter contact maakt met de wax. Warm vervolgens de lakstaaf en laat enkele druppels wax op het papier vallen, op de plek waar u de zegel geplaatst wilt hebben. De beste kwaliteit lak in ons assortiment is de Gutenberg. De totale oppervlakte van de druppels wax op het papier mag iets kleiner zijn dan het formaat van de afdruk. Dit, omdat de wax nog een beetje uitloopt op het papier. Voel vervolgens of de koude zegelstempel niet vochtig is. Droog hem anders even af met een gladde doek. Druk hierna in de hete wax en houdt dit ongeveer dertig seconden vast, zonder de zegel te bewegen. Til daarna de zegel zonder heen en weer te bewegen voorzichtig op. Een prachtige lakzegel is het resultaat. Het vergt misschien even wat oefenen, maar u heeft het heel snel onder de knie.

 

Lakstempel met eigen ontwerp zelf maken

Het geeft een bepaalde luxe gevoel om een eigen zegelstempel te hebben met een uniek ontwerp. Een lakstempel maken is niet lastig. Bij ons maakt u in slechts enkele minuten een prachtige lakzegelstempel. U bepaalt eerst het formaat van de afdruk die u op de lakstempel wilt laten maken. Vervolgens kiest u de bij deze grootte horende wax stempel of lakstempel uit onze collectie. Een lakstempel met uw initialen kan uiteraard ook. Met de online creator uploadt u heel eenvoudig de door u gekozen afbeelding. U kunt natuurlijk ook kiezen voor bijvoorbeeld een monogram, een lakstempel met initialen of een korte tekst. Wanneer u klaar bent, kunt u de lakzegel kopen. Het is verstandig om eerst de proefdruk te bekijken voordat u de bestelling aan ons doorgeeft. Weet u niet zeker of de stempel helemaal gemaakt wordt zoals u dat wilt of heeft u andere ideeën over de stempel, dan kunt u ons het beste even bellen of met ons chatten via de chatknop op deze pagina.

 

Geschiedenis van de waxstempel

Een lakstempel kopen is een goede keuze wanneer u een echt bijzondere stempel wilt voor uw zakelijke en/of privé correspondentie. Maar met zo'n unieke stempel wilt u waarschijnlijk ook weten waar deze stempels oorspronkelijk vandaan komen. Deze stempels zijn al eeuwenoud, al werd in vroegere tijden bijenwas gebruikt in plaats van zegellak. Toen hoefde men nog geen lakstempel te kopen, maar maakte men ze zelf van een stukje hout waarin een afbeelding werd gekerfd. Met behulp van kaarsvet en de bijenwas werd de stempel gezet. Pas na de 11e en 12e eeuw werd de wax stempel steeds vaker gebruikt, meestal door de adel en overige heren van stand. Vanaf de 16e eeuw, toen de geschreven handtekening meer en meer gebruikt werd om officiële documenten te ondertekenen, verdween de populariteit van de wax stempel. Nu lijkt de wax zegel langzaam aan weer terrein te winnen, want steeds vaker verschijnt de zegel weer op belangrijke documenten. Met zo'n zegelafdruk op de envelop ziet de ontvanger direct of de brief erin gelezen is of niet. Bovendien weet de ontvanger dat de brief van u is.