Metaal stempels

Metalen stempel met eigen afbeelding, getal of tekst

Voor het aanbrengen van een markering in metaal gebruikt u een metaal stempel. Zo’n slagstempel is op maat te maken met uw eigen logo, grafisch ontwerp, naam, cijfers of tekst. Een slagstempel is net als een lakstempel en Reiner stempel van metaal gemaakt, maar er zijn grote verschillen. Zo bestaat een slagstempel uit gehard staal. Dit is een vereiste om een afbeelding, letters of cijfers met reliëf in het metaal te slaan. Als u met inkt een stempel op metaal wilt aanbrengen, kunt u dat met een houten handstempel en speciale Stazon inkt doen. Wilt u een metaal stempel laten maken? Bestel eenvoudig via onze webshop.

☑️ Kies het juiste type stempel uit en klik daarop

☑️ In onze “creator” kunt u nu zelf uw stempel ontwerpen of uploaden

☑️ Print uw digitale drukproef, check en bestel.

☑️ Betaal gemakkelijk online of op rekening

☑️ Bestel online op werkdagen voor 15.00 uur en wij versturen uw stempel dezelfde dag

 

Stempels laten maken met uw ontwerp

metaal stempels

Metaal stempelen met een slagstempel

Als het om metaal stempels gaat, wordt veelal een slagstempel bedoeld. Dit is een stempel waarmee u een afdruk kunt maken in hardere materialen, zoals hout en metaal. U geeft met een slaghamer een tik op de slagstempel om uw logo of tekst op het metaal over te brengen. Bij wat minder harde of dunne metaalsoorten is het aan te bevelen om tevens een slagblokje te gebruiken. Dit legt u onder het metaal en als u slaat, voorkomt u hiermee dat u het werkblad beschadigt. Het werken met een slagblok levert bovendien een mooier resultaat op. Deze metaal stempels zijn ideaal om labels, sieraden en gereedschap te voorzien van uw afbeelding, tekst of merk. Ze zijn verkrijgbaar in diverse maten en vormen. Deze metalen stempels zijn geheel op maat te maken, bijvoorbeeld met een combinatie van letters en een grafisch ontwerp. Ook een exemplaar met enkel slagletters of slagcijfers is mogelijk. Verder kunt u denken aan speciale slagsymbolen.

 

Metaal stempelen met inkt

Wilt u geen afdruk in het metaal aanbrengen, maar met inkt stempelen op metaal? Om op metaal te stempelen kunt u gebruik maken van een houten handstempel en speciale inkt. Deze StazOn inkt droogt extra snel, dekt goed en is veegvast. De inkt is bovendien kleurecht en niet in water oplosbaar. U heeft speciale stempelcleaner nodig om het te verwijderen. Dankzij de snelle droging geeft StazOn stempelinkt een perfect resultaat op iedere ondergrond, dus ook op gladde oppervlaktes zoals metaal. Deze inkt is verder onder meer te gebruiken op plastic, glossy papier, gelakt hout en glas. Een houten handstempel bestaat uit een houten montuur met een stempelplaat van rubber. Ze zijn te maken in vele formaten en vormen. Uiteraard kunt u dit type stempel ook gebruiken voor het stempelen van gewoon papier.

 

Preegstempel: reliëf aanbrengen in papier

Met een preegstempel brengt u reliëf aan in papier. Zo’n metalen stempel is verkrijgbaar in de vorm van een blinddruktang. U geeft uw correspondentie en documenten hiermee een chique uitstraling. Reliëfstempels zijn bijvoorbeeld ideaal om diploma’s en certificaten met uw eigen stijl vorm te geven. Verder bereikt u met een afdruk van een preegstempel schitterende effecten op onder andere menukaarten, visitekaartjes, enveloppen en brieven. Hierdoor valt uw uiting extra op bij uw doelgroep. De preegtang is voorzien van een positieve en negatieve drukplaat van uw afbeelding en/of tekst. U legt het papier ertussen. Als u vervolgens knijpt drukken de platen aan beide kanten van het papier en hierdoor ontstaat een prachtige verhoging.

Reiner stempel: numeroteur van metaal

Speciaal voor het aanbrengen van nummers, een datum, tijd of tekst is de Reiner numeroteur een uitkomst. Dit is een zelfinktend stempel van metaal die geheel instelbaar. Dankzij een speciaal mechanisme kunt u bij iedere afdruk het nummer automatisch laten verspringen. Als u dus met volgnummers werkt, is dit wat u zoekt: u kunt bijvoorbeeld uw documenten of toegangskaarten doorlopend nummeren. Op deze manier creëert u unieke exemplaren en dat helpt bij het tegengaan van vervalsingen. Een kwaliteitsexemplaar van dit type stempel heeft een degelijke metalen behuizing met metalen cijfer- en/of letterraderen. Het stempelkussen heeft een lange levensduur en is gemakkelijk te vervangen.

 

Lakstempel: zegels maken voor documenten en objecten

Ook lakstempels zijn gemaakt van metaal. Deze metalen stempels zijn te personaliseren met een gravure van uw eigen ontwerp. U gebruikt ze om documenten en objecten van een lakstempel of lakzegel te voorzien. Het stempel is te maken door een lakstaaf te verwarmen. U duwt het stempel in de gesmolten lak en laat dit stollen. Zo’n klusje is in slechts enkele seconden geklaard. Met een fraai zegel geeft u oorkondes, brieven en uitnodigingen een bijzonder voorkomen. Dit verhoogt de attentiewaarde en kan documenten een officieel karakter geven.

 

Metaal stempel laten maken

Is uw interesse gewekt en wilt u een metaal stempel laten maken? Wij leveren verschillende soorten metalen stempels voor aantrekkelijke prijzen, zoals slagstempels, preegstempels en Reiner stempels. Diverse typen metaal stempels zijn geheel op maat te maken, dus met uw eigen ontwerp. Wij voorzien u graag van een passende offerte. U kunt hiervoor geheel vrijblijvend een aanvraag doen.